تریاكی ها در معرض ابتلا به سرطان های مری و معده قرار دارند

استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: افرادی كه تریاك، شیره و سوخته مصرف می كنند در خطر ابتلا به سرطان های مری، معده و پانكراس قرار دارند.
«دكتر اكرم پورشمس» در سمینار هفته سلامت گوارش با رویكرد تشخیص زودهنگام و درمان سرطان گوارش اظهار كرد: تاثیر مصرف این مواد مخدر در بروز سرطان روده نیز در حال بررسی است و میتوان گفت كه در كشور ما خطر سرطان زایی این سه ماده مخدر بیش از سیگار است.
وی با اشاره به اینكه در گام نخست آگاهی مردم و پس از آن تشخیص زودهنگام در مقابله با سرطان بسیار حائز اهمیت است، اضافه كرد: استفاده نكردن از سبزیجات و میوه و استفاده از مواد غذایی چرب، شور، سرخ شده و پخته در مدت زمان طولانی با دمای بالا میتواند در بروز بیماری سرطان دخیل باشد.
فوق تخصص بیماری های گوارش و كبد ادامه داد: همچنین رعایت نكردن بهداشت دهان و دندان ارتباط زیادی با سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی داشته و ابتلا به چاقی و بی تحركی نیز در بروز سرطان در افراد نقش دارد.
پورشمس با اشاره به مهمترین شاخص هایی كه سرنوشت بیمار را بعد از تشخیص سرطان تعیین میكند، گفت: پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مقابله با بیماری سرطان است.
وی اظهار داشت: بقای بیماران بعد از ابتلاء در تمام سرطانها به مرحله بیماری بستگی دارد و هرچه مرحله بیماری پیشرفته تر و گستردگی تومور نیز زیاد باشد زمان بقای بیمار كمتر خواهد شد.
وی افزود: هر چه تومور كوچكتر و محدود به ارگان خاص باشد بهتر میتوان با آن مقابله كرد ولی اگر تومور از دیواره ارگان خارج و سایز آن نیز بیشتر شود، مرحله بیماری نیز گستردهتر خواهد شد و بقای بیمار كم میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری سرطان بسیار حائز اهمیت است چرا كه اگر بیماری در مراحل اولیه باشد با جراحی درمانی می توان برای مقابله با آن اقدام كرد ولی اگر تومور به سمت عروق و غدد لنفاوی پیشروی كند یا متاستاز باشد (گسترش و مهاجرت سلول های سرطانی از یك بافت به بافت های دیگر) احتمال جراحی به سختی خواهد بود و یا غیر ممكن است بنابراین موفقیت درمان در تشخیص به موقع حائز اهمیت است.
عضو هیئت مدیره انجمن بیماری های گوارش گفت: مردم و سیاست گذاران باید بر مسئله پیشگیری توجه زیادی داشته باشند چون پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مبارزه و مقابله با بیماریها است.
وی با اشاره به اینكه در گام نخست آگاهی مردم و پس از آن تشخیص زودهنگام در مقابله با سرطان بسیار حائز اهمیت است، اضافه كرد: استفاده نكردن از سبزیجات و میوه و استفاده از مواد غذایی چرب، شور، سرخ شده و پخته در مدت زمان طولانی با دمای بالا میتواند در بروز بیماری سرطان دخیل باشد.
فوق تخصص بیماری های گوارش و كبد ادامه داد: همچنین رعایت نكردن بهداشت دهان و دندان ارتباط زیادی با سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی داشته و ابتلا به چاقی و بی تحركی نیز در بروز سرطان در افراد نقش دارد.
پورشمس با اشاره به مهمترین شاخص هایی كه سرنوشت بیمار را بعد از تشخیص سرطان تعیین میكند، گفت: پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مقابله با بیماری سرطان است.
وی اظهار داشت: بقای بیماران بعد از ابتلاء در تمام سرطانها به مرحله بیماری بستگی دارد و هرچه مرحله بیماری پیشرفته تر و گستردگی تومور نیز زیاد باشد زمان بقای بیمار كمتر خواهد شد.
وی افزود: هر چه تومور كوچكتر و محدود به ارگان خاص باشد بهتر میتوان با آن مقابله كرد ولی اگر تومور از دیواره ارگان خارج و سایز آن نیز بیشتر شود، مرحله بیماری نیز گستردهتر خواهد شد و بقای بیمار كم میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری سرطان بسیار حائز اهمیت است چرا كه اگر بیماری در مراحل اولیه باشد با جراحی درمانی می توان برای مقابله با آن اقدام كرد ولی اگر تومور به سمت عروق و غدد لنفاوی پیشروی كند یا متاستاز باشد (گسترش و مهاجرت سلول های سرطانی از یك بافت به بافت های دیگر) احتمال جراحی به سختی خواهد بود و یا غیر ممكن است بنابراین موفقیت درمان در تشخیص به موقع حائز اهمیت است.
عضو هیئت مدیره انجمن بیماری های گوارش گفت: مردم و سیاست گذاران باید بر مسئله پیشگیری توجه زیادی داشته باشند چون پیشگیری مقرون به صرفهترین راه برای مبارزه و مقابله با بیماریها است.