چهارشنبه , ۱۳ تیر ۱۴۰۳

فروشندگان موادمخدر قاتلان اجتماعی هستند

رییس پلیس مبارزه با موادمخدر استان کرمانشاه گفت: درست است که بسیاری از فروشندگان موادمخدر اعدام نمی‌شوند اما می‌توان در شبکه‌های اجتماعی این افراد را به عنوان قاتلان اجتماعی معرفی و رسوا کرد.

سرهنگ «علیرضا دلیری» روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه هشدار داد که به سرعت نور جوانان ما به سمت مصرف موادمخدر کشیده می شوند و باید دستگاه های مرتبط با حوزه مبارزه با موادمخدر از جزیره ای عمل کردن پرهیز کنند ضمن اینکه در حوزه مبارزه با موادمخدر باید متعصبانه و انقلابی عمل کنند.

وی نبود فضای مناسب در جامعه برای تخلیه انرژی جوانان را از دیگر عوامل مهم در گرایش جوانان به موادمخدر عنوان کرد.

جامعه باید نسبت به فروشندگان موادمخدر حساسیت نشان دهد

دلیری تاکید کرد: همانگونه که جامعه ما نسبت به قتل یک نفر و مجازات قاتل حساسیت دارد باید نسبت به فروشندگان موادمخدر در محلات نیز حساس باشد.

به باور وی، ایجاد عملیات روانی علیه فروشندگان موادمخدر کمترین کاری است که می توان علیه این افراد انجام داد و با کمک فضای مجازی باید در بین مردم نسبت به این افراد تنفر ایجاد کرد.

او تاکید کرد که در فضای مجازی باید موجی از انتقادها نسبت به این افراد و رسوا کردن آنها در محلات مختلف به راه بیفتد.

دلیری بیان داشت: بارها از زبان مسوولان شنیده ایم که فضای مجازی از نظر موارد منفی قابل کنترل نیست خوب از این خاصیت چرا برای موارد مثبتی مانند شناسایی فروشندگان موادمخدر در محلات استفاده نشود و پویشی با این مضمون در فضای مجازی به راه نمی افتد؟ همانگونه که پویش نه به خرید خودرو به راه افتاد.

وی تاکید کرد: درست است که بسیاری از فروشندگان موادمخدر اعدام نمی شوند اما لااقل می توان در فضای مجازی اینها را کشت.

حضور جوانان در قهوه خانه ها زمینه ساز مصرف موادمخدر است

رییس پلیس مبارزه با موادمخدر استان کرمانشاه ادامه داد: حضور فرزندان ما در قهوه خانه ها و مصرف قلیان سینه آنها را برای مصرف موادمخدر آماده می کند.

آنگونه که دلیری گفت: الان کار به جایی رسیده است که می گوییم صد رحمت به تریاکی های قدیم اما باید آگاه باشیم که حتی تریاکی بودن افراد نیز یک ایراد بزرگ است چرا که جامعه نیاز به افرادی سالم دارد.

وی میزان بالای ناخالصی مواد مخدر را نگران کننده توصیف کرد به گونه ای که ۲ کیلوگرم ماده مخدر خالص بعد از اضافه شدن مواد زائد نزدیک ۱۰ کیلوگرم می شود تا در نهایت به دست مصرف کننده می رسد.

کشف ۶۵ کیلوگرم ماده مخدر صنعتی شیشه از یک باند

دلیری در ادامه از کشف ۶۵ کیلوگرم ماده مخدر صنعتی شیشه از یک باند در ۲ ماه اول امسال خبر داد و گفت: این میزان کشف از ابتدای انقلاب تاکنون در کرمانشاه سابقه نداشته است.

وی همچنین در خصوص دستگیری متخلفان حوزه موادمخدر در استان بیان داشت: در سال ۹۸ تعداد هزار و ۲۰۰ نفر و از ابتدای امسال نیز ۴۵۰ نفر مرتبط با موادمخدر دستگیر شده اند که البته بیشتر این افراد معتادان متجاهر بوده اند.

کرمانشاه مصرف کننده است و استان ترانزیت مواد مخدر نیست

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان در پایان این جلسه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که آیا کرمانشاه استان ترانزیت موادمخدر محسوب می شود یا خیر، گفت: کرمانشاه جزو استان‌های ترانزیت موادمخدر نیست و مواد مخدر در این استان فقط توزیع و مصرف می شود.

دلیری تاکید کرد که محموله های مواد مخدر قبل از رسیدن به استان باید کشف شوند و گرنه به محض رسیدن به استان به سرعت توسط شبکه توزیع مواد مخدر در استان به دلیل سود بالای آن پخش می شود.

به گفته او، استان هایی که کشف چندین تن مواد مخدر دارند به عنوان ترانزیت محسوب می شوند لذا هر زمان از کشف چندین تن در استان کرمانشاه خبری آمد آن روز است که می توان حدس زد این استان نیز تبدیل به ترانزیت مواد مخدر شده است.

دلیری همچنین در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا نوعی رها شدگی در خصوص مصرف کنندگان موادمخدر به خصوص از نوع ناخالص این مواد در کشور وجود دارد یا خیر، گفت: بدون شک هیچ یک از مسوولان کشور از مرگ یک انسان و یک شهروند به عنوان سرمایه اجتماعی جامعه خوشحال نخواهند شد و این تفکر که جان افراد جامعه برای مسوولان تصمیم گیر کشور در حوزه مبارزه با موادمخدر اهمیت ندارد؛ درست نیست.

برآورد می شود که ۵.۴ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور مصرف کننده مواد مخدر باشند.

منبع

همچنین ببینید

تقابل جرم انگاری و جرم زدایی از مواد مخدر چه نتیجه ای در پی دارد؟

دکتر منصور براتی معاون پژوهشی موسسه کادراس در مصاحبه با ایسنا، اجرای جرم‌زدایی یا جرم‌انگاری …