جمعه , ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

رشد مواد مخدر غیرقانونی در آفریقا

سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که بسیاری از جوانان آفریقایی به سوء مصرف مواد روی آورده‌اند. سازمان ملل پیش بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۰ تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در آفریقا به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد. این در حالی است که سیر سرمایه گذاری و رشد اقتصادی در قاره آفریقا باید به شکل بیشتر جوانان این قاره را به سمت افزایش میزان تحصیلات، ایجاد مشاغل پایدار، نوآوری علمی-فنی و … سوق دهد اما در عمل سیاست‌های ضعیف دولت‌های آفریقایی سبب ایجاد انحراف در مسیر تربیت و رشد جوانان آفریقایی شده است.

 

مواد و سوء مصرف مواد چیست؟

سازمان بهداشت جهانی سوء مصرف مواد را به عنوان مصرف مضر یا خطرناک مواد روان گردان از جمله الکل و مواد مخدر غیر قانونی توصیف می‌کند.

این بیانیه می‌گوید که مصرف غیرقانونی مواد مخدر پیامدهای نامطلوب بهداشتی و اجتماعی دارد زیرا بار مالی سنگینی را بر دوش مصرف کنندگان، خانواده‌ها و جامعه وارد می‌کند. علاوه بر این مصرف مواد مخدر می‌تواند در بلند فرآیند توسعه کشورها را با تاخیر مواجه کرده و ایشان را گرفتار مسائل غیر ضروری کند.

تا سال ۲۰۳۰ سازمان ملل تخمین می‌زند که تعداد مصرف کنددگان مواد در آفریقا ۴۰% افزایش خواهد یافت.

در سراسر این قاره، معتادان به مواد مخدر اغلب با تبعیض و عدم حمایت مواجه شدند که حتی در صورت توقف مصرف، بازیابی زندگی را برای آنها دشوار می‌سازد. مسئله بازگشت معتادین به آغوش جامعه موضوعی جدی است که بسیاری از کشورهای در حال توسعه به آن توجه نکرده و به همین دلیل موجب بازگشت مجدد فرد به دامن اعتیاد می‌شوند.

ریچارد اوپاره معتادی سابق که اکنون یک فرد حرفه‌ای در زمینه اعتیاد به مواد مخدر در پایتخت غنا است، گفت:« این گونه افراد نیاز به درمان و توجه جدی دارند.»

وی در ادامه افزود:«وقتی آنها وارد مراکز (توانبخشی) می‌شوند، بسیاری از معتادان آماده نیستند.»

او توضیح داد که یک سیستم غربالگری برای تعیین اینکه یک معتاد از کدام ماده مخدر استفاده کرده است وجود دارد. پس از آن، درمانگران برای تعیین شدت مشکل اقدام به ارزیابی می‌کنند. وی گفت:« معتادان به مواد مخدر در مرحله سم زدایی تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند تا از بهبود آنها اطمینان حاصل شود.»

 

هروئین و کوکائین در ساحل

مالیندی که به خاطر سواحل ماسه‌ای سفید و گردشگران ایتالیایی شهره است، جایی که یکی از بزرگ‌ترین گروه معتادان به هروئین در کنیا حضور دارند.

مانند بسیاری از شهرهای ساحلی در این کشور واقع در شرق آفریقا، قاچاقچیان بین‌المللی از آن به عنوان گذرگاه مواد مخدر از افغانستان به سمت غرب استفاده می‌کنند.

براساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جر سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش ترین ماده مخدر غیرقانونی در این قاره کانابیس است. دومین گروه پر مصرف مواد مخدر، محرک‌های نوع آمفتامین (ATS) هستند که شامل «اکستازی» و مت‌آمفتامین می‌شود.

با این حال تعداد بیشتری از مصرف کنندگان مواد مخدر که مواد تزریق می‌کنند؛ اگرچه این عمل خطرناک تلقی می‌شود زیرا استفاده از سوزن‌ها و سرنگ‌های آلوده می‌توانند ویروس‌هایی مانند ایدز، هپاتیت B و C را منتقل کنند.

همچنین در غرب آفریقا، گینه بیسائو یکی از مراکز مهم برای قاچاق مواد مخدر بویژه برای کوکائین است. –این کشور در سال ۲۰۰۵، زمانی که رئیس جمهور سابق ژائو برناردو «نینو» ویرا که از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ با مشت آهنین بر کشور حکومت می‌کرد- پس از بازگشت از شش سال تبعید در پرتغال، دوباره انتخاب شد و یک دولت مخدری را ایجاد کرد.

همچنین ببینید

نارکوتروریسم به مثابه تهدید جهانی

در تعاریف جدید علم روابط بین‌الملل بازیگران فراملی و فروملی نقش پر رنگی در شکل‌دهی …