دوشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد آذربایجان شرقی بهره برداری شد

نخستین مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد مبتنی بر تداوم درمان در آذربایجان شرقی به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور رییس بهزیستی کشور افتتاح شد.

این مرکز در زمینی به مساحت سه هزار متر مربع با هزینه ۲۰ میلیارد ریال احداث شده و دارای سه باب کارگاه اشتغال زایی مستقل است.

ناصر حسن زاده روز سه شنبه در حاشییه بهره برداری این مرکز خبر داد که در فاز نخست این مرکز ۳۰ نفر مشغول به کار شدند.

وی افزود : این‌ مرکز درمانی شامل بخش‌های مختلف از جمله بخش‌های سم زدایی، آموزش، اقامتی و تفریحی بوده که زنجیروار به یکدیگر وصل هستند و افراد به طور کامل دوره‌ی درمان را در این مرکز خواهند گذراند. در سایر مراکز مدت زمان دوره‌ی درمان، ۲۱ الی یک ماهه بوده، اما در این مرکز زمان بندی یکساله برای درمان درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: افراد می‌توانند در این مرکز چهار ماه اقامت شبانه روزی دائم داشته باشند و بعد از ترخیص نیز می‌توانند جهت دریافت خدمات به طور هفته‌ای مراجعه کنند.

حسن زاده با اشاره به اشتغال زایی افراد پاک شده از موادمخدر این مرکز پس از تکمیل دوره درمان، گفت: این‌ مرکز دارای سه کارگاه درب و پنجره سازی، تولید تجهیزات تعمیرگاهی خودرو و کارگاه خشک کردن میوه به صورت چیپس برای توانمندسازی افراد است.

وی، ارائه‌ی آموزش‌های کارگاهی و تخصصی، مهارت‌های زندگی و حرفه آموزی را از جمله اهداف اصلی این مرکز برای توانمند سازی و بازگرداندن افراد درگیر اعتیاد به بطن جامعه عنوان کرد.

وی افزود: هدف اصلی این مرکز ورود به بخش درمان بوده و بیمارانی که در این‌مرکز بستری می‌شوند، صرفا سم زدایی اولیه یا بستری کوتاه مدت نمی‌شوند. معتقدیم بیمار بعد از بهبودی نسبی بیش از قبل نیاز به مراقبت دارد.

رییس مرکز جامع درمان اعتیاد گفت: متاسفانه بسیاری از بیماران از نظر ارتباط با خانواده و جامعه مشکلات بسیاری دارند، از این رو هدف این مرکز بستری بلند مدت و پیگیری وضعیت سلامت بیماران حتی پس از ترخیص است.

وی افزود: علاوه بر بیمار، رابطه‌ی تنگاتنگی با خانواده‌ی آن‌ها برای بهبود روابط با بیمار خواهیم داشت تا با کمک خانواده به ایجاد کسب و کارهای مستقل و حرفه آموزی در این مرکز اقدام کرده و تلاش‌هایمان منجر به اشتغال‌زایی برای افراد شود.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی  هم در آیین بهره برداری از این مرکز گفت : در استان یک هزار و ۷۰۰ مرکز زیر نظر این اداره وجود دارند که بیش از ۱۴ هزار نفر در آن ها مشغول هستند.

فرگل صحاف افزود : ۹۹ درصد فعالیت‌های بهزیستی در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش غیردولتی واگذار شده است.

وی ادامه داد : سازمان بهزیستی دارای ۱۸۰ عنوان فعالیت است که تمامی این فعالیت‌ها نشان‌دهنده‌ی تنوع ایجاد مراکز مختلف است. همچنین ۷۵ مرکز درمان اعتیاد در استان وجود دارد که به صورت شبانه و روزانه به ۲۵ هزار نفر خدمات درمانی ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد،گفت: یکی از ویژگی‌های این مرکز سم زدایی، بازتوانی و اشتغال‌زایی پایدار افراد درگیر با اعتیاد است و افراد می‌توانند مهارت‌های لازم را در طول یکسال برای اشغال پایدار در این مرکز کسب کنند؛ همچنین با بازتوانی تسهیلاتی از سوی بهزیستی استان دریافت کنند.

وی ادامه داد: این‌ مرکز، اولین مرکزی است که از روش‌های سنتی و قدیمی خارج شده و نسبت به  هر فرد، درمان خاصی در آن تعریف شده است.

منبع

همچنین ببینید

«پول سیاه» شتاب دهنده جرائم سازمان یافته در جهان

همزمان با پیشرفت تکنولوژی، فناوری‌های جدید و ظهور آخرین روش‌های دور زدن قانون در واحدهای …